4 & 5* voor wereldpremière Disney’s Aida

4 & 5* voor wereldpremière Disney’s Aida

Zondag 23 April ging de vernieuwde versie van Disney’s Aida in première en niet zomaar één, namelijk een wereldpremière.

Een sterren regen volgde met 4 en 5 sterren voor de voorstelling waar April als eerste vrouw van kleur de rol van Amneris speelt. Hieronder een greep uit de recensies van verschillende kranten ;

foto credits : William Rutten

Metro 4,5 sterren

April Darby wist als de Egyptische prinses Amneris de zaal meerdere malen omver te blazen. Voor het nummer Mijn Pakkie an bijvoorbeeld kreeg ze een applaus waar bijna geen einde aan leek te komen. Meer dan terecht overigens. Mijn handen doen nog steeds pijn.

Algemeen Dagblad – 5 sterren

De musical bevat opmerkelijk veel mooie liedjes én een cast om die goed over te brengen. Met name Aida en April Darby (Amneris) vallen op met hun krachtige stemmen en dito expressie. Als de laatste het glamoureuze nummer ‘Mijn pakkie an’ met verve heeft voltooid, laat ze zich als een ware soulkoningin het applaus welgevallen.

Het Parool – Geeft geen sterren

Vooral Aikman als Aida en April Darby als Amneris, de dochter van de farao en beoogde echtgenote van Radames, brengen hun solo’s alsof ze sterren van het Motown-label zijn en zorgen terecht voor enkele showstoppers, waaronder het geestige My strongest suit, door Martine Bijl sterk vertaald als Mijn pakkie an.”

Trouw – 4 sterren

“Die cast is sowieso een megatroef.

De pop-rockmuziek heeft extra percussie gekregen en de songs zitten vol soul waarin met name Aikman en Darby excelleren. Zij zetten de zaal met hun internationale allure en sterke acteerwerk regelmatig op z’n kop met hun radeloze blikken, gepijnigde lichamen, furieuze woede en geweldige zangstemmen. Het zijn alleen al de krachtige vrouwenrollen die de nieuwe Aida enorm aantrekkelijk maken.”

Algemeen Dagblad – 5 sterren

“Wat een genot, deze versie van Aida. Wat een zintuiglijke achtbaan ook. Zo veel moois te horen, dankzij Elton Johns composities en de solisten bij wie werkelijk elke noot raak is.

Een topcast, waanzinnig decor, belichting en aankleding, een eeuwenoud, maar helaas griezelig actueel thema. Nederland boft echt met zo’n wereldpremière.”

1708 2560 APRIL DARBY