ABOUT APRIL DARBY

BIOGRAFIE  |

April Darby is een entertainer van wereldklasse. Een multi-talent, die met haar looks, zinderende performance en soulvolle stem, vastberaden is om ieder podium te veroveren!

OPLEIDING

April Darby, geboren in Amerika, begon al op jonge leeftijd in de ‘showbizz’ met modellenwerk en commercials en op 8-jarige leeftijd met zang-, dans- en acteerlessen. Op 14-jarige leeftijd resulteerde dat in een plek op de vooropleiding ‘KOT’ en later ‘Junior Academy’ van het Nederlands Musical Ensemble. Na de 4-jarige vooropleiding stroomde April door naar de voltijdopleiding  ‘Musical Artist’ aan de Dutch Academy of Performing Arts, waar zij in 2012 vervroegd is afgestudeerd.

THEATER

April speelde tusssen 2015 – 2017 meerdere keren per week de hoofdrol in de hitmusical “The Bodyguard”.

Hiervoor was April ook te zien als understudy van hoofdrol ‘Deloris van Cartier’ in de musical Sister Act, als lead vocalist en dance captain in de theatertour Soul Sisters en speelde ze hoofdrol Sukie Rougemont in de musical Witches of Eastwick.

DINNERSHOWS

In dinnershows komen zang, dans en show samen. Hier kun je al je talenten tonen en meerdere muziekstijlen laten horen. April  is een echte showvrouw en was lead vocalist bij onderstaande shows:
Dinnershow ‘Pandora’ in Studio 21 te Hilversum (2017 – 2019)

Dinnershow ’21 On Air’ in Studio 21 te Hilversum (2016 – 2017)
Dinnershow ‘Brooklyn Nights’ in Aalsmeer (2015 – 2016)

SOLO THEATERSHOW

In 2017 als hoogtepunt, haar eerste (uitverkochte) one-woman show “April Darby Live” (STENT Producties). Een swingende reis door alle muzikale momenten van haar leven, waar April laat zien hoe veelzijdig ze is. Moeiteloos switcht April tussen Soul, R&B, Jazz, Musical, Nederlands- en Engelstalig liedjes.

 

FOTO CREDITS: WESLEY DE WIT 

 

EIGEN MUZIEK

Naast de theater- en dinner shows en haar grote passie voor musicals werkt April ook aan haar solocarrière. In 2018 heeft ze in eigen beheer, haar eerste twee singles New York & Cold Shoulder (inclusief videoclip) uitgebracht van haar aankomende debuut-EP.
Samen met een team schrijft en produceert ze mee aan haar internationale songs.

Met haar eigen muziek was April te gast bij:
Koffietijd, 5 Uur Live en RTL Late Night.

OP HET PODIUM & TV

April heeft al veel mooie projecten gedaan, enkele hoogtepunten:
– Televizierring Gala 2018, de opening van het (live) TV programma. 
– Let’s Dance 2018 (van Humberto Tan en Timor Steffens) in het Ziggodome.
– In bed met Irene
– ‘Grand’ 2016 met Fedde Le Grand in het Ziggodome.
– Shows in o.a. Dubai, Amerika, Curacao en tal van Europese steden.
– April treedt ook regelmatig op als MC naast DJ’s op evenementen en festivals, waaronder Extrema Outdoor.